Kaffe & choklad

Trodde nog att ingen skulle hitta hit efter så lång tid...:) Kul att Du gjorde det iaf!

Nytt år, nya tag! Det har verkligen hänt mycket sedan jag skrev sist, i december var det faktiskt. En positiv händelse är att jag halkade på ett bananskal, och vips så hade jag fått jobb på Carli choklad! De du!
Jag har sedan slutet av januari jobbat 35% där och har fortfarande min anställning på Systembolaget kvar. Vi står nu inför flytt och nyöppning av Carli, som i dagarna ska expandera med ett café. Där kommer vi att sälja, utöver den fantastiska chokladen och glassen, härligt kaffe och te som man kan servera med små fina sötsaker som cookies, glasscouper, moussetårtor och lyxiga chokladformar med diverse fyllning. Det nya läget, alldeles bredvid Åhléns mot järnvägsstationen till, kommer göra susen! Idag hade vi kaffegurun Pär Johansson hos oss, han har nu gett oss en liten skjuts in i kaffevärlden. Det svåra är inte att göra själva kaffet, det sköter ju maskinen det mesta av:P Fast mycket hänger ju på hur man har tampat (pressat) de malda bönorna. Nej, det  svåra var att skumma och värma mjölken till rätt temperatur. För att inte tala om att hälla den rätt. En hel vetenskap:) Men väldigt roligt!

Mera choklad blir det...:)
Helgen för två veckor sedan bar det iväg på en weekend som Dennis planerat utan min inblandning. Ångesten infann sig i garderoben kvällen innan, katastrofen var snart ett faktum. Jag har INGA kläder!!! Hur som helst packade jag tillslut ner min khakigröna klänning som är lite "lagom" oavsett tillställning. Jag visste fortfarande inget om vart vi skulle när vi satte oss i bilen (V40'n som vi f.ö. köpte i januari) och åkte mot Björneborg. Slutstation var Best Western hotell i Askersund!:) På rummet väntade chokladdoppade jordgubbar och väl kyld skumpa. Chokladweekend!!:) Det var det vi skulle på! Visning på Venus choklad, chokladfondue med frukt och vin i relaxen, chocolat martini i loungen och sedan en välkomponerad två-rätters:

Menyn för Supén
Förrätt:
Konjaks gravad renytterfilé serveras med en valronachoklad och vild pepparrotscreme, chilicreme samt en spädsallad.
Varmrätt:
Lenrimmad rödingfilé serveras med ett limesmör samt ett vitt chokladskum smaksatt marsalavin och chilislungade soyabönor.

Med vin till såklart...:) Vi var nog båda lätt förfriskade redan vid förrätten, det var bastuns fel givetvis:P
Efter varmrätten dukades en planka med praliner upp, till det fem olika destilat; champagne, konjak, portvin, whiskey och ett till som vi inte kommer ihåg...:)

Vid fördrinken i loungen upptäckte jag att tjejen i paret vi slog oss ner hos, ett av fem par som var på samma temaweekend som oss, har en likadan klänning som mig! Hur stora är de oddsen??!!:) Vi avslutade kvällen med biljard alla fyra, på vårt initiativ. Vi letade upp deras rum (bredvid vårat skulle vi bli varse) men mötte dem i hallen när de var påväg ut på promenad. Vad vi inte visste var att de skulle förlova sig under den månskenspromenaden, vi blev de första som fick veta:) Väldigt trevliga människor var de, från Örebro!
Frukostbuffé och utcheckning vid lunchtid på söndagen, sedan en långfika hos mina släktingar:)

Fantastisk vistelse i denna pitoreska småstad, som annars står i full blom under sommaren.
Precis vad vi två behövde efter en lång vinter med en del tråkiga inslag.. Älskar min Dennis!!

Har varit fler trevliga händelser, men de orkar jag inte redogöra för nu. Ska lägga upp bilder från chokladhelgen oxå! Tar det nästa gång:)

Godnatt!