Från Carli choklad på Skoghall till lammen i Himmelsberg:)

Sitter med en tallrik pasta och bär ett leende på mina läppar:)
Har nyligen kommit hem från en liten löprunda med en nyfunnen vän, Sara. För andra kanske 2,7km på 24minuter inte är någon prestation. Men för mig, som inte är någon van löpare e de tillräckligt för att jag ska känna mig nöjd!:) Visst, någon gång saktade vi ner å gick men det var inte länge. Kanske kör på torsdag igen:) Nu jäklar...beach 2010 ska äntligen bli av!

För övrigt har jag gjort sista provet i steg 2 i skolan idag! Känns som att det gick rätt bra:) Brukar va dödsnervös innan, men när jag väl gjort det inser jag att det inte sitter helt fast i huvudet på mig iaf! Skönt..:)
Imorgon  ska jag laga ankbröst med (äppel)cidersås och någon sorts potatis till, vad har jag inte bestämt än. Ska göra några desserter med tema björnbär oxå:P En vit chokladmousse med björnbärscoulis, en vit chokladpannacotta med björnbärssås och en björnbärspannacotta. Märks det att jag är galen i pannacotta?! Haha..det är guds gåva till mig tror ja;) Eller ja..ALLA desserter är nog det.

Förra veckan hade jag och Ann-Britt praktik på Carli Choklad på Skoghall, de tillverkar egna praliner för hand men även en fantastisk italiensk glass! Butiken finns på Järnvägsgatan 9 (inne på gården) i Karlstad. Det var ett litet sidospår, eftersom det är kock jag ska bli. Men det var en mycket lärorik och rolig vecka! Jag kommer säkerligen att utbilda mig vidare längre fram, vet bara inte var eller till vad än. Gärna någon intensiv kortkurs i konditori eller nåt liknande. För helst vill jag jobba med bakverk och desserter..:)

Förresten...Icas "Gott liv"-ketchup är inte så god.. Å nu får jag slänga resten av pastan me för jag vände ryggen till, å vips så var Sune däri å åt!!

Här kommer några bilder från chokladtillverkningen och dessutom de nykläckta lammen i Himmelsberg:)
För den som inte vet har jag nu äntligen köpt en systemkamera, efter några års trånande:) En Canon Eos 400D, så det är inte den senaste men duger mycket bra till mig just nu!






Den här pralinen har jag gjort dekoren på samt kläckt namnet "Gyllene Nougat":)


Kardemumma- och ingefärapraliner som jag gjort både tryffel (Ganache) och dekor till:P

Rosa små chokladhjärtan med smak av jordgubb:)




Världens sötaste Lambi:)