Roadtrip & Grå måndag blev svart

Ja himlen var grå när jag vaknade imorse..oxå..
Hade tänkt blogga innan den här måndagen övergick i svart..eller hur man nu ska säga.
Jag tar det i rätt ordning iallafall..

I onsdags styrde vi bilen mot västkusten, vi visste att vi ville nedåt men inte exakt vart. Precis innan vi åkte bokade vi ändå rum på ett vandrarhem i Steninge, knappt 2 mil norr om Halmstad. Det skulle visa sig vara ett av de finaste vandrarhem jag satt min fot på. Det låg dessutom ett stenkast från havet! Nästa anhalt blev Tylösand. Jag som knappt sett havet och dess stränder förut blev förstås hänförd. Den mjuka sanden, snäckorna som låg i drivor längs kanten och den oändliga mängden vatten framför mig. Störtmysigt va de!:) Efter några timmar åkte vi till Höganäs, fick inte ett riktigt lika fint vandrarhem där dock. Turkosa sammetsgardiner, zebrarandig fåtölj och säng (bäddsoffa) säger nog det mesta. Men det var en rolig typ som ägde det, han kunde framkalla åska och har bott i Otterbäcken:) Dessutom var han både receptionist, kock, bartender och trubadur den kvällen. Där badade jag i havet för första gången, stranden bestod mer av små vita och gråa stenar än av sand. Men så vackert! När det blivit riktigt mörkt gick vi ner och satte oss för att lyssna på vågorna och se blixtarna som lyste upp himlen. Ovädret skulle snart bli ett faktum. Regnet kom till Höganäs på fredagen, vi kollade in lite oulets där priserna fortfarande var höga som skyskrapor trots 50-70% rabatt. Sen blev det lunch i Pannkaksladan å sen iväg mot Åhus, trodde vi.
Perstorp stod det på en blå skylt, där har jag släktingar konstaterade jag och började fundera på om jag skulle ta å hälsa på dem efter att ha träffat dem för sisådär 18 år sedan. Sagt och gjort! Det blev ett mycket glatt återseende:) Bara det att nu har jag en farbror, som jag än inte känner, men som är svårt sjuk i en lungsjukdom. Det smärtar att jag gått miste om att lära känna denna härliga familj tidigare. Och detta är till viss del min fars långsinthets fel. Visst, jag kunde tagit kontakten tidigare. Men det är nog inte förrän man kommer in i en fas i livet där man söker sina rötter, som man tar tag i det själv.

Efter tips från mina släktingar åkte vi till Norje, Boke camping. Vi hade tält med, men inga liggunderlag. Hade tältet mest som nödlösning. Å den fick vi ta till denna natt. När det mörknat satte vi oss på bryggan med ett levande ljus och en flaska mousserande vin och pratade om dagens händelser. Blev inte en törnrosa sömn den natten direkt, duvorna höll oss vakna med sitt kacklande. Trötta å lite griniga åkte vi vidare..
Jönköping blev vår sista etapp. Hotellrum säger jag bara..:)

Idag har jag jobbat på Systembolaget i Gullspång. Det gick bra och timmarna rann iväg. Dennis åkte till K-hamn imorse å började idag jobba igen efter semestern. Jag stod och stekte "Krabbelurer när mamma ringde ikväll. - Jag har tråkiga nyheter, sa hon. Jag kände direkt trycket i bröstet, tankarna flackade i huvudet. Vem? Morfar? Eller har det hänt pappa nåt? Det är mammas farbror Sten som somnat in. Han hittades sittande i sin fåtölj i förmiddags. Pappa var där igårkväll och allt var som det skulle. Tänk vad livet kan vända.. Han blev 78 år och levde ett värdigt liv i slutet, trots allt.