En helg i paradiset:)

Vi gjorde helgen lite längre än vad den var.. Bestämde oss vid åtta igårkväll att vi stannar en natt till i huset och går upp tidigt för att åka hem istället. Man var inte mer sugen på det imorse än man var igårkväll när solen gick ner men kvällen fortfarande var ljummen. Men..vi hade förstås inget val. Vardagen med jobb och plugg väntade otåligt så det var bara att packa in väskor och katter i bilen och se fram emot ännu en hemfärd under jamande och ulkande i baksätet:( Tur att jag hann plocka en bukett liljekonvaljer till mamma, de förgyllde luften i bilen som annars hade en svag odör av kattspyor.

Jag har (som väntat) slutat följa kostprogramet. Försöker ta mitt sunda förnuft till fånga och äta normalt ändå. Helgen har fortlöpt utan alltför stora sockerintag. Visst åt jag lite godis under lördagen, men inte alls så mycket som jag brukar:) Vi var å handlade på ica i lördags, när vi skulle packa i varorna i kassarna så låg det en Plopp där. Den hade INTE jag köpt, det var nån stackare som glömt den och således blev utan. För den slank givetvis ner i vår kasse:P Nån annan hade garanterat gjort likadant om jag glömt min godispåse.

Jag känner mig riktigt duktig oxå, sprang ett varv i spåret i lördags innan det var dags för dusch och ombyte inför grillningen hos Glenn & Anna-Lena. Det gick riktigt bra, och fort tycker jag:) Så jag kunde med gott samvete sitta och slappa och njuta av maten och drycken under kvällen, som avslutades runt 1-tiden i nästan nyktert tillstånd. Nu hoppas jag att Glenn vårdar tomatplantan han fick av oss med kärlek och omsorg:)

Gårdagen tillbringade vi mestadels utomhus. Cyklade ner till Sokärret å hämtade bilen, sen for vi ut på sjön till Fågelön. Där låg vi å sov i över en timme på klipporna i solen:) Det resulterade såklart i en del solbränna..
När ví kom i land framåt 15-tiden vankades det lasagne hos svärföräldrarna, dagen avslutades med en skön promenad bort till golfbanan vid Ribbingsfors och senare en stund nere vid badplatsen i Skagersvik. Toppendag ju!:D

Klockan ringde 5.20 imorse, dags att gå upp och packa klart och bege sig mot Kristinehamn igen.
Solen sken allt vad den orkade, fåglarna sjöng ikapp och daggen i gräset glittrade som små kristaller.
Helst av allt hade jag tagit med mig kameran och min älskling och gått ut på en långpromenad för att sedan duka upp frukosten på altanen med sjöutsikt. Men det får bli en annan gång.

Nu ska jag sätta mig i solen och leta recept till mitt projektarbete!


                                Den här bilden av gökärt och liljekonvalj tog jag vid Ribbingsfors igår:)